Masterclass 'Saggar firing in een elektrische oven'

Inhoud van de masterclass

Houd je van alternatieve stooktechnieken, maar heb je alleen een elektrische oven? Dan is deze masterclass iets voor jou.
In deze eendaagse masterclass leer je o.a.  welke materialen je veilig kan gebruiken, hoe je het werk kan 'inpakken' en hoe je alles in de saggar moet zetten.
Tijdens de masterclass wordt er geen saggar gemaakt en wordt er ook niet gestookt. Je brengt je eigen saggar en biscuit gestookt werk mee. Aan het eind van de masterclass neem je de saggar met het ingepakte werk weer mee naar huis om daar te stoken. Je moet dus toegang hebben tot een oven, thuis of op een vereniging. 

Informatie over het maken van een saggar kun je onderaan de pagina downloaden.

Online cursus

Na experimenteren, masterclasses en een boek, was het tijd voor de volgende stap: een online cursus 'Saggar firing in an electric kiln'.

De online cursus zal in het Engels zijn, maar zal later ook ondertitelt worden in andere talen, waarschijnlijk ook Nederlands. 

Het gaat nog even duren voor het zover is, dus blijf me volgen voor updates.

Maken van een saggar
PDF – 353,5 KB 702 downloads

Masterclass Tilburg

These masterclasses are in Dutch. If you're interested in an English masterclass, click here.

De eerstvolgende masterclass in Tilburg is op 1 juni. Lees de tekst hiernaast voor meer informatie.

We starten om 10.30 uur en zijn rond 16.00 uur klaar.
De prijs is € 110,- , inclusief de lunch.
Wil je graag meedoen, vul dan het onderstaande formulier in.
Bij minimaal 6 aanmeldingen gaat de masterclass door.